МАСТЕРОН - ДРОСТАНОЛОН

Подобно на много други екзотични стероиди и Мастерон /Дростанолон/ е много популярен на запад. Предпочитан не само сред културисти, но и сред представители на други спортни дисциплини, където се изисква сила, бързина и издръжливост, без значителни промени в телесното тегло. Също така, мастерон бързо се чисти от организма, все пак постиженията на тези спортисти не трябва да бъдат засенчени от положителна проба по време на допинг тест. Мастерон може да бъдат намерен в арсенала на професионални плувци , лекоатлети, бейзболни играчи, щангисти, борци, гребци и др.

Продукти със активна съставка Дростанолон пропионат: полуживот таблетна форма - 8 часа полуживот инжекционна форма - 2-3 дни

Мастерон вермодже има меко действие, без странични ефекти. Мастебол съдържа дростанолон пропионат Дростанолон пропионат на алфа фарма Масторал е дростанолон пропионат на алфа Орална форма на дростанолон - метилдростанолон
 

Описание:

Мастерон (Дростанолон) е инжекционен анаболен стероид, съдържащ пропионат форма на активното вещество drostanolone . Drostanolone е дериват (производно вещество) на дихидротестостерон , 2а -метил- дихидротестостерон . Благодарение на премахването на двойната връзка между 4 и 5 позиции , Мастерон на практика не ароматизира, и не се превръща в естрадиол. Освен това, проучванията показват, че дростанолон е с доста силно изразена анти естрогенна активност. Това не е странно, като се има в предвид, че препарата е производно на дихидротестостерон , а DHT директно намалява активността на естроген в тъканите ( естрогена се присъединява към съответните рецептори , но не ги активира ) . Masteron е умерено андрогенен със силни анаболни свойства.

Дростанолон пропионат (Мастерон) може да се нарече "безопасна" форма на тестостерон, която е лишена от многото недостатъци на по-големия брат, като запазва някои от предимствата на андрогените. Masteron е със сходни характеридтики на любимия тестостерон. Дори след няколко инжекции от препарата, потребителите усещат анаболния ефект и увеличаване на мускулната маса. Дростанолон, както и тестостерон, се отразява на нервната система, премахва чувството на умора и повишава общия тонус и настроение, "борбен дух". Masteron за разлика от тестото не е универсален, базов стероид. Той е високо специализиран продукт, предназначен да отговори на конкретна задача.

В резултат на това, че Дростанолон пропионат не ароматизира дори и във високи дози, и не се превръща в естроген, той е незаменим в пред състезателния период на културистите. Последните 3 - 4 седмици преди състезанието са много важни - в този период спортистът вкарва тялото си в кондиция (това е финалния стадии на орелефяване с прием на без или ниско въглехидратна диета, когато се обработват някои слаби места и окончателната корекция на фигурата). Masteron като никой друг фармацевтичен препарат, позволява в най-кратки срокове и с максимален ефект тялото да се очертае и дефинира за добро представяне на сцената. Masteron прави мускулите, пълни, твърди, еластични, с завършен вид и максимум очертания, подчертавайки силните места на спортиста. Кожата става тънка, вените прозират, сепарацията на чистата мускулна маса достига идеално състояние като се изрязват дори задните части. Естествено, дростанолон не може да осигури тези резултати самостоятелно, така че често се използва в различни комбинации с други AC.

При тежки тренировки, нисковъглехидратна диета и използването на препарати за горене на мазнини / различни фет бърнари, клен, хормони на щитовидната жлеза и т.н.), всички заедно имат отрицателното въздействие върху благосъстоянието на спортиста и много често провокират "срив" на мускулна маса. Дростанолон пропионат позволява тежки тернировки в подобни екстремни за тялото условия, без загуба на мускулната маса и издръжливостта, помага да се поддържа висока интензивност в тренировката с възможност за ниско калорична диета до критични стойности.

Главна причина за използването на Мастерон в различните спортни дисциплини е че дростанолон се отделя бързо от тялото и откриването на неговите метаболити в урината е изключително трудно, този "безопасен тестостерон" е идеален за професионалните спортисти. Доказателство на тази теза е фактът, че през последните две десетилетия, спортисти, които са уличени в използване на забранени производни на DHT, се броят на пръсти, уверено може да се твърди, че през този дълъг период от време, много рекорди са паднали с участието на Masteron.Но състезатели, които използват Drostanolone пропионат не трябва да забравят, че методите за откриване се усъвършенстват постоянно и приемането на забранени вещества трябва да се спре най-малко шест седмици преди допинг - тест.

Главните причини да се включи Мастерон в стероиден цикъл:

1. Мастерон в съчетание с тестостерон е много добра комбинация за голямо повишаване на мускулната маса и сила. Дростанолон и тестостерон, заедно в един цикъл имат синергичен ефект и си помогат един на друг за изграждане на мускулите. Качва се качествена мускулна маса без излишно задържане на вода (при правилно съставен хранителен режим).

2. Мастерон (Drostanolone пропионат) е безопасен и ефективен аналог на инжекционня Винстрол.

3. Masteron може да се нарече заместник. Когато сте правили доста цикли с едни и съши стероиди, тялото развива толерантност към тези препарати и дори при повишаване на дозата не работят както на нас би ни се искало. На помощ идва Дростанолон! Той помага на тялто да се възстанови от временния ефект на привикване към анаболните стероиди, и ще позволи да продължи подобряването на физиката.

Употреба, прием и комбиниране на Мастерон: Работните (допустими) дози са от 200 мг до 600 мг на седмица, въпреки че в някои случаи опитни атлети могат да си позволят да достигнат и 1 грам на седмица, за постигане на определени цели.При съставяне на цикъла се придържате към разумни, работещи дози.

Както всеки пропионат, времето на "полу-живот" на Мастерон е 2-3 дни. Обикновено препарата се използва в дози от 50 -100 мг през ден.
Съществуват много варианти за комбинация с дростанолон и други андрогенни АС. В различните спортове има различни закономерности за съставяне на цикъл и допустимите седмични дози. В секция „Стероидни цикли“ ще разгледаме примерен цикъл и начина на комбиниране на дростанолон с други стероиди.За предсъстезателна подготовка може да се комбинира с анавар,тренболон и тестостерон пропионат.За мускулна маса и сила може да се комбинира с метан, анаполон, тестостерон енантат.

Примерни варианти за начинаещи:

1. Цикъл за начинаещи - бюджетна опция: Masteron по 50 мг през ден, метан по 30-40 мг на ден, времетраене до 6-7 седмици. Това разбира се може да се препоръчва за начинаещи с малък опит в употребата на стероиди. Курсът е за покачване на мускулната маса и сила.

2. Цикъл за начинаещи - олигархът: Masteron 50-100 мг през ден, оксандролон по 30-40 мг на ден, времетраене на цикъла 6 - 8 седмици. Това е ефективен вариант без опасност от странични действие. Единственото негативно е, че комбинацията е слаба и ефекта ще е силен само за девствена тялото.

Странични ефекти на Мастерон:
Дростанолон пропионат има слабо анаболни свойства , поради което съществува вероятност по време на цикъла да се появят странични действия като: акне , косопад, хипертрофия на простатата . Въпреки това, тези нежелани реакции са много редки , но когато сте на много високи седмични дози и дългосрочна употреба на препарата, трябва да внимавате. Masteron не предизвиква странични ефекти като задържане на течности, повишаване на кръвното налягане и е с ниска токсичност към черния дроб . Той не води до появата на проблеми с ставите и сухожилията , което е типично за Winstrol. Drostanolone никога не води до повишаване на лошия холестерол в кръвта. Подобно на всички други стероиди, Мастерон има отрицателен ефект върху дъгата " хипоталамус - хипофиза - тестиси". В резултат на продължителен прием на този лек андроген се потиска ендогенния гонадотропин – хормон освобождаващ тестостерон , така че след спирането на Masteron е задължително да се извърши пълна след стероидна терапия за възстановяване на хормоналните нива.

Заключение:
Като цяло, можем да кажем, че Мастерон наравно с взички други фармацевтични препарати, е доста предпочитан от гледна точка на безопасност и ефикасност. Употребата му в спортната практика е подходяща и обещаваща. С една дума, всичко в този препарат е добро.


Публикуваните материали в този сайт са с информационна и образователна цел, не представляват медицински съвети, нямат за цел да агитират, подтикват, рекламират или насърчават използването на анаболни стероиди. Публикацията (Странични ефекти от анаболите) описва негативите от употребата на допингови средства, така че, потребителите да вземат свое собствено решение в интерес на здравето и сигурността си. Всеки трябва да се консултира с квалифициран лекар преди да прибегне до употреба на каквито и да е медикаменти. Решението и отговорността за закупуване и употреба на анаболни стероиди е единствено и само на потребителя, като сайта не носи отговорност за него.