АНАВАР | Anavar описание, ефект и действие

Анавар (anavar) е търговска марка на синтетичен стероид с активна съставка Oxandrolone (оксандролон), който е добре известен със своята изключително ниска андрогенна активност, заедно с висок анаболен индекс. Анавар е дериват на дихидротестостерон с кислороден атом на мястото на 2 въглерода и метилиран в 17-та позиция.

Оксандролон е известен още и под търговските наименования Anavar, Oxandrolon, Oxanabol, Oksandrin, Vasorome, Anatrofill и т.н.. Анаболен стероиден препарат създаден от Searle Laboratories (в момента Pfizer) и лансиран под търговската марка Anavar през 1964 година.

Анавар / Anavar е създаден с цел подпомагане растежа на мускулната тъкан. Използва се за възстановяването на тегло загубено след операция, при тежка травма, или хронични инфекции. Oxandrolone се приема също и от хора, които не могат да поддържат здравословно теглото си по неизвестни медицински причини. Анавар се приема също и за намаляване на мускулна загуба, причинена от използване на лекарства, както и за намаляване на болките в костите при хора с остеопороза.

Как работи Анавар

Резултати от употреба на Анавар, за жени и мъже.

Анавар е проектиран да бъде много мек анаболен препарат, който дори може да се използва безопасно при деца като растежен стимулатор. Веднага ще кажете „стероидите ще спрат линейния растеж“. Всъщност за това спиране е виновник, освен свойството на стероидите да калцифицират костите и високото производство на естроген присъщо на повечето стероиди, това е и причината, поради която жените спират да растат по-рано и имат по-кратък среден ръст в сравнение с мъжете. Анавар не ароматизира и следователно анаболният ефект на съединението действително може да спомогне за линейния растеж.

Действието и ефекта на Анавар се изразяват в повишаване на силата, мускулите стават плътни и твърди, чисто покачване на мускулна маса. С анавар голям прираст на масата не може да се очаква, но придобитата мускулатура е чиста и качествена. Леката форма на това съединение го прави по-малко ефективен когато търсим голям обем. Сред културистите, анавар най-често се използва в стероидни цикли за релеф по време на състезателни фази, когато водната задръжка е повод за загриженост и трябва да е сведена до минимум.

Анавар е масово използван анаболен стероид поради изключително малкото си ниво на андрогенно действие и умерен анаболен ефект. Въпреки че оксандролон е 17 - алфа алкилиран стероид, токсичността за черния дроб е много малка. Проучвания показват, че дневна доза от 20мг анавар, използвана в продължение на 12 седмици, оказва незначително въздействие върху увеличението на чернодробните ензими. Като производно на дихидротестостерон (DHT), оксандролон не ароматизира (не се преобразува в естроген, което причинява гинекомастия и задържане на вода). И не на последно място като положително качество, Анаварът не влияе значително на нормалното производство на тестостерон в организма.

АНАВАР – налични търговски препарати съдържащи Оксандролон:

  • Анавар (Оксандролон) на Алфа фарма е добър, безвреден и качествен анабол за релеф.
  • Анаварът на балкан фарма е един от най-добрите анаболи с оксандролон.
  • Оьандролоне Насфарма - Анавар на добра цена.
  • Анавар с високо качество от Shree venkatesh. Anavar с добро действие.
  • Добър анавар от Вермодже. Мек и без странични ефекти!
  • Цена от производител. Анавар Естофарма е качествен препарат за чиста мускулна маса.

АНАВАР - прием, дози и комбиниране с други анаболни стероиди:

Стандартната доза Анавар за мъже е прием в обхват от 30 – 80 мг. на ден, без да има изразени странични ефекти. Оксандролон може допълнително да се комбинира с анаболи като Примоболан и Винстрол, за да предизвика по-твърда и по-дефинирана мускулатура , без задържане на вода. Такива комбинация е много популярна и може драстично да подобри физиката. Друг вариант за комбиниране, е добавяне на силни не ароматизиращи андрогени като Halotestin, Proviron или Параболан (тренболон) . В този случай андрогена наистина помага за втвърдяването на мускулите, като в същото време прави по-благоприятни условията за намаляване и изгаряне на мазнините. Някои спортисти могат да си избират да включат оксандролон в цикъл за обем, това обикновено става със Тестостерон, Метандиенон и/или Дека Дураболин.

Когато анавар се комбинира с други стероиди, спортистите трябва да забележат по-бързо, по-силно и по-добре изразени мускулно изграждащи ефекти, но също може да увеличи вероятността от андрогенно натрупване.

АНАВАР - употреба от жени:

Използването на Анавар от жени в спорта е голямо. Те харесват оксандролон, понеже страничните ефекти с този анаболен препарат са сведени до минимум. При употреба на нормални дози анавар, жените не страдат от маскулинизация /груб глас, излишно окосмяване, хипертрофия на клитора и др/. Но все пак една жена не трябва да забравя че Анавар е производно на мъжки полов хормон, който лесно може да наруши женствеността.

Жени, които се притесняват от маскулинизация могат доста успешно да използват Анавар, тъй като това много рядко се случва при ниските дози. Тук дневна доза от 5 до 10мг би трябвало да доведе до значителен растеж без забележими андрогенни странични ефекти като при други анаболни препарати. Жени, желаещи по-бърз ефект могат да правят комбинация с анаболи като Винстрол, Примоболан или Дека.

Странични ефекти

Като цяло, с анавар, странични ефекти рядко или изобщо не може да се забележат. Приема на препоръчителните дози, минимално намалява собственото производство на тестостерон. Като по този начин не се налага след стероидна терапия с Кломид, Nolvadex или Прегнил. Това е така понеже препарата не ароматизира, което има изключително силен ефект върху ендогенната хормонална продукция. Но при по-високи дози, разбира се, потискането на естествените нива на тестостерон ще се появят, както при всички анаболно / андрогенни стероиди.

Анавар е 17-алфа алкален анаболен стероид, и въпреки че натоварването на черния дроб не толкова голямо като при другите стероиди от този род, при прием на Анавар в комбинация с други 17-алфа алкилирани анаболни стероиди трябва да се внимава и да не се прекалява с дозировките!

Анавар не трябва да се приема в случаите на:

Наличие рак на простатата, напреднало бъбречно заболяване, високи нива на калций в кръвта, рак на гърдата, или ако сте бременна.

Примерни стероидни цикли с Анавар

Мъже - начинаещи:
- Anavar 60мг/ден от 1-ва до 8-а седмица

Мъже - напреднали:
- Анавар 60мг/ден от 1-ва до 8-а седмица + Тестостерон енантат 500мг/седмично от 1-ва до 10-а седмица

Цикъл за жени:
- Анавар 10мг/ден от 1-ва до 8-а седмица


Химични характеристики:

Химично име: 17β-hydroxy-17α-methyl-2-oxa-5α-androstane-3-one
Молекулярно тегло: 306.44 g/mol
Формула: C19H30O3
Активен / полу живот: 9 часа
Време за откриване при допинг тест: 3 седмици
Анаболен рейтинг: 322 – 630
Андрогенен рейтинг: 24


Информация за други анаболни стероиди


Публикуваните материали в този сайт са с информационна и образователна цел, не представляват медицински съвети, нямат за цел да агитират, подтикват, рекламират или насърчават използването на анаболни стероиди. Публикацията (Странични ефекти от анаболите) описва негативите от употребата на допингови средства, така че, потребителите да вземат свое собствено решение в интерес на здравето и сигурността си. Всеки трябва да се консултира с квалифициран лекар преди да прибегне до употреба на каквито и да е медикаменти. Решението и отговорността за закупуване и употреба на анаболни стероиди е единствено и само на потребителя, като сайта не носи отговорност за него.