Аримидекс (Arimidex)

Аримидекс (Arimidex) е силен анти естроген - ароматазен инхибитор. Спира преобразуването на тестостерона в естроген и блокира производството му. Аримидекс се приема за предотвратяване на гинекомастия и премахва задържането на вода в тялото.

Опаковка: 28таб. х 1мг. аримидекс
Цена: 87лв.

87,00 лв

PCT02

Аримидекс (Arimidex) Astra Zeneca

Аримидекс е силен анти естроген за спиране и блокиране на ароматизацията.Аримидекс спада към група лекарства, наречени ароматазни инхибитори. Това значи, че аримидексa се свързва с действието на ароматазата – ензим в човешкото тяло, който влияе на нивото на естрогена – женски полов хормон.

Аримидекс основно се използва за лечение на рак на гърдата при жените след менопауза, също така и за проблеми, свързани с естрогена при мъже и жени. Но през последните няколко години Arimidex придоби популярност в спортните среди, като препарат който се прилага като PCT (след стероидна терапия). Обичайно за целта се пиеше Кломид, но напоследък Аримидекс е предпочитаният избор. Оказва се, че той е много добър анти естроген в подпомагане нормализиране на собственото производство на тестостерон, чрез инхибиране на излишъка естроген.

Намаляване на естрогена може да стане по няколко начина – като се блокира, като се унищожи, като се заемат съществуващите естрогенни рецептори, като се намали половия хормон свързващ глобулин, което от своя страна пречи на образуването на естроген, или, както е случаят с Arimidex (Аримидекс), чрез предотвратяване на преобразуване (ароматизиране) на излишъка от тестостерон в естроген.

Кой метод за намаляване на естрогена е за предпочитане зависи от няколко фактора, но за повечето културисти, често, анти ароматаза е най-добрият избор и във връзка с това, Аримидекс работи много добре. Препарата има допълнително, уникално предимство за увеличаване на "свободния" тестостерон.

Ефект и действие на Аримидекс:

Този анти естрогенен препарат, действа чрез блокиране на ензима ароматаза, впоследствие Аримидекс блокира производството на естроген в организма. Тъй като много форми на раковите клетки на гърдата се стимулират от естрогена, намаляването на нивата на този хормон в организма могат да забавят прогресията на заболяването. Като съпоставка с друг анти-естроген – Нолвадекс, който блокира действието на естроген рецептора, но не и действителното ендогенно производство, ефекта на Аримидекс е значителен, с дневна доза от 1 мг има действие да подтиска производството на естроген с над 80% при лекувани пациенти.

Аримидекс има ефекта да спира напълно преобразуването на тестостерона в естроген (ароматизацията), по този начин предотвратява поява на гинекомастия. Аримидекс намалява водната задръжка причинена от силно андрогенни анаболни стероиди като тестостерон, метандиенон и др.

Аримидекс работи добре и като допълнение към хормоно-заместителна терапия. Той запазва естрогена ниско, като по този начин предотвратява възможно увеличение на простатата. Аримидекс помага да се поддържа естественото производство на тестостерон дори и по време на приемане на екзогенен източник на тестостерон. Arimidex няма толкова голямо влияние върху липидите в кръвта и не повлиява толкова върху либидото, както други анти ароматизиращи препарати. В действителност, много мъже съобщават за повишено либидо, докато използват Аримидекс.

Прием и дозировка на Аримидекс:


За целта на фитнес трениращите и културистите, да се контролира естрогена по време на стероиден цикъл, Аримидекс дозите могат да са различни във всеки един случай. Зависи от дозите на приеманите анаболни стероиди, от чувствителността на индивида към дадените ароматизиращи стероиди и т.н.. Затова и дозите при всеки може да варират от 0.5 до 1 мг всеки ден или през ден.

Препоръчителната Аримидекс доза е 0.5 мг през ден. Разбира се дозата винаги може да се коригира ако потребителят чувства, че тя е недостатъчна, или ако намаляването на нивото на естроген е твърде много.

Няма специални съображения относно приема на Аримидекс, дозата може да се приема по всяко време на деня (сутрин, вечер, преди, по време или след хранене).

Трябва да се знае, че за достигане не своето оптимално ниво пик в кръвната плазма, на Аримидекс е необходима 1-а пълна седмица (7 дни), въпреки че неговия полу-живот е приблизително 48 часа.


Внимание!
В тази статия е описано използването на Аримидекс от спортисти които използват анаболни стероиди, за да могат да се предпазят от страничните ефекти свързани с естрогена! Тази информация не бива да се третира като медицинско мнение и не трябва да се използва за самолечение! Приема на Аримидекс е опасен без назначението му от лекар! Ако ситуацията изисква, консултирайте се с квалифициран доктор!

Потребители купили този продукт са закупили и:

Споделете мнението си за продукта

Аримидекс (Arimidex)

Аримидекс (Arimidex)

Аримидекс (Arimidex) е силен анти естроген - ароматазен инхибитор. Спира преобразуването на тестостерона в естроген и блокира производството му. Аримидекс се приема за предотвратяване на гинекомастия и премахва задържането на вода в тялото.

Опаковка: 28таб. х 1мг. аримидекс
Цена: 87лв.

Споделете мнението си за продукта

×